headernewnew

 

Заповнити анкету – ДП ВО «Карпати»



Інженер з логістики ВО «Карпати» підкорив Еверест

2gimal

Інженер з логістики державного підприємства ВО «Карпати» Вадим Осадчук здійснив сходження на найвищу вершину світу - гору Еверест.

Вадим не є професійним альпіністом, просто йому дуже подобається подорожувати. Чоловік пригадує, кілька років тому побував у Карпатах поблизу «Буковеля», там йому настільки сподобалося, що вирішив сам подорожувати, спершу по найпопулярніших гірських маршрутах краю.

4gimal

«Одного разу побачив фото із Евересту, і саме тоді з’явилася мрія – підкорити найвищу точку світу. Почав збирати інформацію про маршрути, подивився програму «Світ на виворіт» із Комаровим. Десь пів року готувався до подорожі. Вибрав маршрут, зрозумів, що його пройти цілком реально», - розповідає Вадим Осадчук.

Сходження на Еверест чоловік здійснив у складі групи, яка складалася із 12 туристів, двох провідників шерпів і носильників. Воно розпочалося 13 листопада минулого року і тривало до другого грудня.

«Тиждень піднімалися із початкової висоти 2 тисячі метрів до 5,5 тисяч метрів. За цей час евакуювали двох членів групи. Одному чоловікові стало дуже погано, далася взнаки гірська хвороба. Ми бачили, що у нього щось пішло не так, він був в’ялим і йому ставало дедалі гірше, тому викликали вертоліт, який його евакуював. Також вирішила зійти із маршруту жінка, яка дуже сильно мерзла. Їй всього один день не вистачило, щоби дійти до базового табору», - розповідає Вадим.

1nep

Чоловік пригадує, і йому одразу було непросто. Каже, що пульс у нього виріст до 120 ударів на хвилину, в такому стані через збудження дуже важко заснути.

«Серцебиття турбувало, тому звернувся до лікаря, проте він заспокоїв, що немає нічого страшного і можна йти далі. До речі, під час підйому вдень температура могла досягати до +15 чи навіть +20 градусів, а вночі падала навіть до -20. Проте вночі в такий мороз я розкривався, було жарко, як виявилося все це відбувалося через збудження і гірську хворобу», - розповідає Вадим Осадчук.

За його словами, щоби підніматися на таку вершину як Еверест, треба мати голову на плечах і контролювати себе.

«Коли відчуваєш, що гірська хвороба загострилася необхідно вміти сказати стоп і розвернутися. Проте не кожен може прийняти таке рішення, були туристи, які втрачали свідомість і їх доводилося евакуювати», - каже чоловік.

Вадим Осадчук мріє хоча би ще раз побувати на Евересті. Каже, під час сходження було дуже важко, хотілося додому, проте як тільки він приїхав у рідне місто одразу захотілося повернутися назад.

ДП "ВО "КАРПАТИ"

 

Ми в соціальних мережах: