headernewnew

 

Заповнити анкету – ДП ВО «Карпати»



Україна і Сполучені Штати Америки спільно розроблятимуть озброєння і військову техніку

Під час робочого візиту Президента України Володимира Зеленського до США міністр оборони України і міністр оборони США підписали Рамкову угоду щодо стратегічних основ оборонного партнерства між Міністерством оборони України та Міністерством оборони США.

1ZE

Цей документ є результатом фундаментального поглиблення співпраці між обома країнами за науково-технічним та військово-технічним напрямами.

Угода дасть змогу досягти таких важливих результатів:

- надання правових основ для укладання контрактів з реалізації спільних науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт в оборонній сфері;

- створення умов для впровадження передових оборонних технологій, започаткування проєктів у сфері модернізації озброєння та військової техніки із залученням інвестицій американської сторони;

- реалізація заходів з проведення тестувань озброєння і військової техніки з використанням обладнання та технологій, відсутніх в Україні;

- залучення українських науково-дослідних установ до виконання проєктів американської сторони, просування продукції та послуг обох держав на ринках третіх країн з урахуванням стандартів країн – членів НАТО;

- використання новітнього обладнання, відсутнього в Україні, для проведення науково-дослідних робіт, перевірки результатів та оцінки їх ефективності.

У підсумку угода дасть змогу Україні спільно з США працювати над подальшим розвитком озброєння та військової техніки із залученням американських інвестицій. На практиці це буде здійснюватись шляхом реалізації спільних проєктів, у результаті чого будуть створюватись нові або удосконалюватися наявні зразки озброєння і техніки, що підвищить здатність української армії протистояти агресору.

Раніше розглядалася можливість отримання Україною статусу основного союзника США поза НАТО, але зазначена угода передбачає значно змістовнішу і сильнішу взаємодію.

У чому полягають переваги від укладення угоди порівняно з отриманням статусу основного союзника США поза межами НАТО – дивіться у порівняльній таблиці.

ДП "ВО "КАРПАТИ"

 

Ми в соціальних мережах: